Aquest 8 d’octubre Balaguer va estendre la catifa vermella per l’estrena de La Mercantil En Off Film Fest, el primer festival de curtmetratges internacional de Balaguer, on es va projectar la selecció oficial i es va fer l’entrega de premis, en una gala amb èxit de públic.

Durant l’acte, presentat per l’actor i director Marc Ribera, es van projectar les 11 propostes que van entrar en la secció oficial d’enguany i el públic va poder votar i fer entrega d’un premi especial en cada una de les seccions. Per tant, l’entrega de premis va atorgar 4 guardons per part del jurat i 4 guardons com a premi del públic.

Els guanyadors de la primera edició de La Mercantil En Off Film Fest són:

En la secció Versió Original en català el jurat va escollir l’Art de l’Antidot, de la directora Aina Palomer, i el públic va donar com a guanyador Elsa, del director Albert Carbó.

En les altres categories el premi del jurat i del públic va coincidir:

En la secció internacional, Marko, del director Marko Šantić.

En la secció Micro curts, Le monde de Lucie, dels directors Cédrick spinassou i Robin iff

En la secció de Videoclips, Tek It, del director Frederick Venet

Des de l’organització del festival volem felicitar a tots els seleccionats i guanyadors d’aquesta edició. A més, volem fer una especial menció als directors dels curtmetratges que ens van poder acompanyar enguany:  Aina Palomer, de l’Art de l’Antídot, Ana Maria Ferri i Alejandro Garrido, d’Esteu ahí?, i Jonás Domínguez, de Siempre yo.

A continuació podeu visualitzar algunes imatges de la gala i el videoresum de la gala.