El dissabte 25 es va celebrar amb èxit la segona edició de la Mostra Talents Emergents del Cinema Català, un esdeveniment organitzat per l’Associació de Catalans a Roma amb la col·laboració de Films en Off. La mostra cinematogràfica va iniciar-se a dos quarts de set amb una presentació a càrrec de la presidenta de l’associació de Catalans a Roma, Amanda Buisan i en Marcel Buisan, guionista i director de cinema. L’acte va servir per inaugurar la nova seu de l’Associació Catalans a Roma, ubicada a l’espai de l’Associazione Culturale Settimo Conttinente.

Els assistents van tenir l’oportunitat de gaudir de quatre curtmetratges destacats; La Masia, Llodrigons, Santorini i Sisè primera, seleccionats pel festival La Mercantil en Off Film Festival. Aquesta selecció, que representa la diversitat d’estils en el cinema català, va durar aproximadament una hora.

Posteriorment, el públic va ser partícip d’una interessant conferència a càrrec d’Alessia Rotondo, escriptora de cinema, televisió, web i responsable de la selecció i relacions internacionals del Pentedattilo Film Fest. Durant aquesta conferència, es va visualitzar una escena del curtmetratge de Badia, dirigit per Marcel Buisan, i es va debatre sobre com fer que una història extensa pugui sintetitzar-se en un curtmetratge gràcies al llenguatge audiovisual. També es va parlar de les dificultats en la producció del curt amb Josep Oller, que també va ser partícip al debat. Un altre punt destacat de la conferència va ser la discussió sobre com treballar amb la intel·ligència artificial en relació amb les traduccions automàtiques dels subtítols i com fer-ne un bon ús.

En definitiva, la vetllada del 25 de novembre va ser tot un èxit, amb l’Associazione Culturale Settimo Contintente com a amfitrió perfecte per a aquest esdeveniment que busca impulsar el cinema català. La segona edició va complir amb les expectatives i es desitja continuar portant a Roma nits plenes de cinema català l’any vinent.