Roma es prepara per rebre la segona edició de la Mostra Talents Emergents del Cinema Català, un esdeveniment que submergirà els espectadors en un visionat emocionant a través de quatre curtmetratges.

Organitzat per l’Associació Catalans a Roma i amb la col·laboració de Films en Off, aquesta mostra cinematogràfica, es durà a terme el dissabte 25 de novembre a les 18:30 h.

‌Els quatre curtmetratges seleccionats, La Masia, Llodrigons, Santorini i Sisè Primera, han participar en La Mercantil en Off Film Festival, el festival de curtmetratges que es celebra anualment a Sala Mercantil de Balaguer i son una representació de la diversitat d’estils que es produeixen en el cinema català.

‌La Masia és un curtmetratge escrit i dirigit per Víctor Català, en el qual situem a l’Helga passant uns dies amb els seus avis, als que fa anys que no veu. Són dos vells sinistres que viuen en una enorme masia perduda al mig del no-res. La nena descobrirà que succeeix alguna cosa estranya quan la seva àvia li envia un missatge en clau mitjançant la sopa de lletres.

‌Per altra banda, tenim Sisè Primera d’Albert Carbó el qual ens presenta a Fina, la propietària d’un bloc de pisos de Barcelona. Ha posat a llogar un dels seus pisos i ha concertat una visita amb diferents possibles inquilins. Tindran tots les mateixes oportunitats?

‌Llodrigons, en canvi, ens mostra l’odi i la desesperació que en Joanet sent cap al seu pare per haver-lo obligat a caçar un conill. Aquesta és una història de Joana Antonín, inspirada en la realitat.

‌Finalment, a “Santorini, el paradís del parkour”, del Biel Masià, veurem dos atletes d’aquest esport emprenent una aventura cap a l’illa grega per saltar per aquest paradís de terrats blancs i blaus, mostrant així l’essència d’aquest esport i una forma de vida.

‌Aquest any, la mostra busca expandir el seu impacte i continuar fomentant l’aparició del cinema català a la capital italiana. L’Associazione Culturale Settimo Continente, es converteix en l’amfitrió perfecte per aquest esdeveniment que destaca la importància de la diversitat cultural. També comptarà amb una xerrada sobre guió a càrrec d’Alessia Rotondo i de Marcel Buisan, que també és un dels impulsors d’aquesta mostra des dels seus orígens.

‌Aquesta segona edició promet consolidar la seva posició com una finestra a la riquesa cultural i artística de Catalunya, portant a Roma una nit plena de cinema, reflexió i connexió amb les diverses narratives que el cinema català pot oferir. Una cita imprescindible pels amants del setè art a la Ciutat Eterna!

Leave a Comment