Sinopsi

Berta és una dona vídua que fuig dels maltractaments del seu únic fill. Viu sola, no s’atreveix a sortir de casa i només pot comptar amb l’ajuda de Mouna, que va a casa seva un parell de vegades per setmana i li fa les compres.

Tot canvia quan apareix en Haru en la seva vida, un gosset que li recorda molt a un que li va regalar en Jaime (el seu difunt marit), i que li farà reviure records del passat, alguns alegres i altres més dolorosos.

 

 

Molt sovint, els curtmetratges passen desapercebuts en comparació als llargmetratges. Tot i això, narren històries amb un gran impacte en un breu lapsus de temps, la qual cosa fa que sigui més important que mai suggerir més que mostrar.

Fils Trencats va representar un desafiament pel seu director i guionista, Josep Oller, ja que els seus anteriors curtmetratges combinaven gèneres com la comèdia i la fantasia; per tant, s’estrenava en el drama. Malgrat això, no va deixar d’incorporar pinzellades del seu estil, la qual cosa es pot notar en algunes escenes que mantenen un to més còmic.

Tot l’equip de “Fils Trencats” es va saber coordinar per tirar endavant aquest projecte, des de la direcció i la producció fins a la direcció de fotografia, l’art i el vestuari. Un dels aspectes en què aquesta unitat es fa més evident és en el tractament del color, amb una inclinació cap a tons grocs per a les escenes del passat, tonalitats més fredes i fosques pel present, i un canvi cap a verds a les escenes finals, les quals transmeten un missatge d’esperança. L’elecció del groc pels flashbacks està clarament influïda per la pel·lícula “Enemy”, de Denis Villeneuve, amb la idea de suggerir una certa sensació d’irrealitat; els records no són una representació de la realitat, sinó una imatge d’una realitat passada. D’altra banda, l’elecció de tonalitats fredes i acromàtiques pel present s’inspira en pel·lícules com “Ladybird, Ladybird” de Ken Loach i altres obres del mateix director. A més, la temàtica que explora la relació entre una persona gran i un gos pren com a referent la pel·lícula “Umberto D.” de Vittorio De Sica.

Un altre pilar fonamental d’aquest projecte és la destacada aportació de l’actriu Montse Ribadellas, que es va implicar de manera especial en el curtmetratge i ha rebut nombrosos reconeixements en festivals internacionals com a millor actriu per aquest curt. En el repartiment l’acompanyen Miquel Sitjar, Maimouna Sabaly, Toni Sevilla, Josep Maria Oller i el simpàtic gos Haru.

Fils Trencats és una producció de Films en Off que va néixer d’una col·laboració amb l’associació Huellas Compartidas i va comptar amb el patrocini de Dingonatura, així com el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També van participar altres empreses i administracions, com l’Ajuntament de Gavà, El Racó de Milú, Sweet Drops, Bio Medical Logistics, Carrero Films i Textil Red, entre d’altres, a més del suport dels Verkamistes, qui van contribuir a fer realitat aquest projecte.

FILS TRENCATS

TRAILER

MAKING OF

Share This Story, Choose Your Platform!